Wanneer je bezig bent met verhuizen kan dat voor veel chaos zorgen. Je moet veel dingen regelen. Misschien doe je alles alleen of heb je kleine kinderen waar je rekening mee moet houden. Er zijn meerdere manieren om het process makkelijker te maken. Zo kun je een verhuisbedrijf inhuren om je te helpen. Maar er zijn nog meer tips waar gebruik van kunt maken. Blijf lezen om alle tips te ontdekken.

Neem de tijd

Het klinkt vanzelfsprekend maar begin op tijd met alles regelen en organiseren! Je wilt niet tot het laatste moment wachten om bijvoorbeeld je spullen in te pakken. Als je flink van te voren kijkt naar je tijdschema kun je goed inplannen wanneer je wat wilt doen. Probeer je echt aan deze planning te houden zodat je jezelf zoveel mogelijk stress bespaart. Misschien kun je je verhuisdozen kwijt in een opslagruimte of kun je ze alvast in je nieuwe huis neerzetten. Een andere tip voor organiseren en inpakken is om dit per kamer te doen. Zo weet je precies welke doos waar hoort en hoef je niet te zoeken naar dat ene voorwerp dat je in de slaapkamer wilt maar tussen allemaal keukenspullen zit.

Details

Wanneer je denkt aan verhuizen zul je voornamelijk denken aan verhuisdozen. Echter zullen er veel voorwerpen zijn die op speciale manier ingepakt en vervoert moeten worden. Zo wil je met breekbare spullen voorzichtig omgaan. Denk bijvoorbeeld aan spiegels of glazen. Wikkel deze goed in en zorg ervoor dat ze geen ruimte hebben om te bewegen tijdens het vervoeren. Zo voorkom je zo veel mogelijk schade. Andere details om aan te denken is de koelkast. Deze kan je het beste staand vervoeren. Als het niet lukt om hem staand te vervoeren laat hem dan minstens 10 uur rechtop staan voordat je hem aansluit.

Checklist 

Weer een tip die vanzelfsprekend klinkt maar toch vergeten veel mensen het. Maak een checklist! En zet hier zo veel mogelijk op. Zijn er deadlines die je moet halen? Heb je je postadres verandert naar je nieuwe adres? Heb je alles ingepakt? Heb je iedereen ingelicht? Er kan van alles op je checklist komen staan doordat er een hele hoop moet gebeuren. Misschien moet je zelfs wel meerdere lijsten maken. Als je alles succesvol hebt afgestreept van je lijst, ben vast en zeker succesvol verhuisd! Gefeliciteerd!