Het kiezen van de juiste motor of het materiaal van de boot is altijd een probleem voor zowel liefhebbers als voor professionele watersporters. Een aluminium boot is nog steeds een haalbare optie voor iedereen die een eenvoudig te repareren, lichtgewicht en stevig schip wil. Hier zijn enkele redenen waarom aluminium boten een erg gewild item zijn.

Robuustheid

Een aluminium boot is aanzienlijk robuuster in vergelijking met zijn tegenhangers van glasvezel. De boot heeft minder tot geen onderhoud nodig, waardoor zowel de kosten als de moeite die eraan moeten worden besteed, worden verminderd.

De taaiheid van het materiaal minimaliseert het risico op breuk tijdens een botsing met een hoge impact, waardoor de reparatiekosten worden verlaagd. De aluminium boot heeft ook een langere levensduur omdat hij een hoge corrosieweerstand heeft.

De legering van maritieme kwaliteit draagt ​​bij aan de aantrekkingskracht en ze gaan 30 tot 40 jaar mee zonder dat er ingrijpende renovaties of reparaties nodig zijn. Een aluminium visboot kan dan ook gemakkelijk aan de kinderen worden doorgegeven. 

Veiligheid

Een aluminium boot is zo geconstrueerd dat hij sterk en licht is. Het lichtgewicht karakter van het schip maakt het gemakkelijker te manoeuvreren. De boot zelf is 30% tot 50% lichter dan boten van glasvezel of staal, wat leidt tot een lager brandstofverbruik en meer efficiëntie.

Ze worden niet beïnvloed door de ultraviolette stralen en branden niet in tegenstelling tot GVK-boten, die op petroleum gebaseerde harsen bevatten die ontvlambaar zijn. Een aanvaring zou de boot achterlaten met een paar deuken die er later uit kunnen worden gehamerd, terwijl een aanvaring op een boot van glasvezel tot zinken kan leiden.

Aanpassing

Een ander cruciaal voordeel van het hebben van een aluminium boot is de mogelijkheid om het aan jouw behoeften aan te passen. De bootrompen van glasvezel zijn gemaakt van mallen en laten weinig ruimte voor maatwerk, omdat ze in vooraf bepaalde of standaardmaten worden geleverd.

Het aluminium is echter veel elastischer dan de andere materialen en heeft daarom een ​​grote verscheidenheid aan opties en configuraties.

Milieuvriendelijk

Aluminium is 100 procent recyclebaar, waardoor het één van de meest aantrekkelijke materialen is in de botenbouw. Het herstelproces kost niet veel energie, waardoor het kosteneffectief is. Onderdelen van glasvezel zijn duur om te repareren en de eigenaren verwijderen ze vaak door ze te dumpen, wat milieuproblemen veroorzaakt.

Aluminiumafval wordt beschouwd als een waardevolle hulpbron. In het geval van aanvaringen of bij diepe deuken op specifieke delen, kunnen de watersporters de schade verwijderen en vervangen en zo hun boot weer in zijn glorie herstellen.

Wederverkoopwaarde

De aluminium boot heeft een hoge inruilwaarde door zijn lange levensduur en makkelijk te repareren karakter. Een gebruikte boot kan glanzen als een nieuwe met slechts een beetje onderhoud. Ze verslechteren niet met de tijd.

 

Conclusie

Door de hoge inruilwaarde en het milieuvriendelijke karakter is investeren in een aluminium boot altijd een winst. Deze boten zijn geschikt voor zowel zoetwater- als zoutwaterexpedities, waardoor ze één van de meest flexibele schepen zijn.

Van patrouilleboten en vissersboten tot familieboten en vissers, aluminium boten worden gemaakt om aan de eisen van de klant te voldoen.