Bij het kiezen van verpakkingsmaterialen voor het verpakken van je goederen is het belangrijk om goed op de details te letten. Je verpakking speelt namelijk een grote rol in de klantervaring. Je wilt immers niet dat de producten die ze gekocht hebben beschadigd bezorgd worden doordat je niet voor het juiste verpakkingsmateriaal gekozen hebt. Om het juiste materiaal te kunnen kiezen, kun je letten op de onderstaande factoren.

 

Budget

Je moet de reikwijdte van je budget bepalen voordat je ├╝berhaupt op Hodi.nl naar verpakkingsmaterialen gaat kijken. Hiermee kun je namelijk de opties beperken. De duurdere materialen zijn immers niet geschikt als je een beperkt budget hebt. Materialen zoals glas en natuurlijke vezels zien er bijvoorbeeld geweldig uit en zijn visueel aantrekkelijk voor de consument, maar zijn niet goedkoop, noch om te vervaardigen noch om te verzenden. Gelukkig zijn er ook genoeg budgetvriendelijke verpakkingsmaterialen, denk aan karton en plastic.

 

Formaat

Als het gaat om de materialen die je gebruikt voor het verpakken van je product is het slim om je product te behandelen zoals je jezelf zou behandelen. Je zou immers niet in een huis wonen dat te klein of te groot is, je wilt daarom hetzelfde voor je goederen. Afdekfolie en vele andere flexibele folies zijn licht van gewicht en de meeste leveren uitstekende resultaten op. Vanuit het oogpunt van vracht en verzending zijn deze opties ook geschikt.

 

Ontwerp

Uiteraard is het ook van belang om rekening te houden met het design van je verpakking. Daarom is het essentieel om je klanten voorop te houden bij alle beslissingen. Denk dus constant aan je doelgroep tijdens het bepalen van het ontwerp. De dozen zijn immers een groot onderdeel van je branding en daarom moeten ze goed bij je merk passen. Het design kun je daardoor het beste aan een expert overlaten, zo weet je zeker dat de verpakking goed gedesigned wordt.

 

Vervoer

Je moet uiteraard nadenken over de functie. Hoe geweldig het design van je verpakkingsmateriaal ook is, het moet alsnog goed functioneren anders zal het je geen plezier beleven. Je wilt immers dat je verpakking tijdens het vervoer niet beschadigd wordt, anders is het pakket echt waardeloos. Als je product groot, delicaat of een andere ongebruikelijke vorm heeft, is het belangrijk om materialen te overwegen die zijn ontworpen voor sterkte. De kans is groot dat je producten daardoor niet beschadigd worden tijdens je transport.

Gratis stockfoto met aan het bedekken, ambacht, bubbeltjesplastic Stockfoto