Wil je graag een mooie groene grasmat in je tuin, maar zie je op tegen het onderhoud ervan? Overweeg dan de aanleg van kunstgras. Wanneer je investeert in kunstgras van hoogwaardige kwaliteit is jouw gras niet van echt te onderscheiden. Waar er vroeger slechts één type kunstgras verkrijgbaar was, is dat tegenwoordig anders. Je hebt namelijk de keuze uit allerlei verschillende soorten kunstgras. 

Verschillende soorten kunstgras 

Het aanbod kunstgras is tegenwoordig groot. Je kunt jouw kunstgras zelfs volledig zelf samenstellen. De eerste stap in dit samenstellingsproces is het kiezen van het soort kunstgras dat je wilt hebben. Ben je op zoek naar een grasmat die geschikt is voor spelende kinderen? Kies dan voor speelgras. Dit type kunstgras is erop gericht een goede ondergrond te zijn voor spelende kinderen. Zal jouw kunstgrasmat niet veel te lijden hebben en wil je simpelweg een mooie grasmat voor het oog? Kies dan voor het type landscape. Daarnaast is er ook voor de sportliefhebber een speciaal type grasmat ontworpen. Naast deze basis kun je vervolgens ook nog zelf voor de kleur en de structuur van het gras kiezen. 

Hoe leg je kunstgras?

Wanneer je jouw ideale kunstgras hebt samengesteld, is het tijd om de grasmat te gaan leggen. Maar hoe doe je dat? En kun je dit wel zelf doen? Kunstgras leggen is makkelijker dan het misschien lijkt. Voordat je het kunstgras kunt leggen, moet je de oude grasmat verwijderen. Vervolgens dien je ongeveer vijf centimeter aarde weg te halen. Daarna moet er wit zand gestort worden. Het is belangrijk dat het witte zand goed geëgaliseerd wordt zodat er een strakke ondergrond ontstaat. De volgende stap is het plaatsen van het onderzeil. Dit zeil is essentieel. Het voorkomt namelijk dat er onkruid tussen het kunstgras kan groeien. Hierna kun je het kunstgras uitrollen en vastmaken op de daarvoor bestemde punten. 

Alle voordelen op een rijtje

Kunstgras wordt ook wel nep gras genoemd en heeft hierdoor al snel een negatieve lading. Voorheen zag kunstgras er vaak heel nep uit, maar tegenwoordig zijn de kwalitatief goede kunstgrasmatten niet meer van echt gras te onderscheiden. Daarnaast heeft de aanschaf van kunstgras diverse voordelen. Zo is het bijvoorbeeld niet meer nodig om gedurende de zomermaanden je grasmat regelmatig te besproeien. Jouw grasmat blijft namelijk gewoon mooi groen ongeacht de weersomstandigheden. Of wat dacht je van grasmaaien? Ook dat is met kunstgras verleden tijd. Kunstgras is dus met recht onderhoudsvriendelijk te noemen. Wanneer je kiest voor kwalitatief goed kunstgras heeft jouw grasmat de uitstraling van echt gras en geniet jij van de voordelen van kunstgras.