We zien allemaal dat er meer stemgestuurde deursloten worden geadverteerd en verkocht. Met stemgestuurd bedoel ik dat ze kunnen worden bediend door Amazon, Google of Apple apparaten. Zoals “Alexa” ontgrendeld de voordeur of “Hey Google” vergrendeld de voordeur. Hoe werken deze apparaten?

 

Het basisslot lijkt opmerkelijk veel op elektronische sloten. Het verschil is dat deze sloten ingebouwde mogelijkheden hebben om te communiceren met spraakgestuurde controllers. Ze communiceren meestal via Bluetooth, Wi-Fi of beide. Bluetooth wordt gebruikt om het slot te openen of te vergrendelen; het slot wordt bediend door uw smartphone. Zoals bij alle slimme of elektronische sloten is de installatie bijzonder belangrijk. Het moet zo worden geïnstalleerd dat de mechanische werking uitzonderlijk soepel is en er geen binding is. De motor in deze sloten is niet zo sterk als uw hand, zoals het geval was bij alle mechanische sloten.

 

Deze slimme sloten kunnen worden ingesteld om tijdelijk iemand eenmalig binnen te laten, zoals een schoonmaakdienst. Ze hebben ook een traceermogelijkheid met geschiedenis, zodat u kunt bepalen wie uw huis is binnengekomen en op welk tijdstip. Handig om ervoor te zorgen dat uw tieners op tijd thuiskomen!

 

Voor de bediening van het slot vanaf uw slimme controller wordt meestal Wi-Fi gebruikt. Je kunt een routine instellen waarbij als je “Alexa” welterusten zegt, een routine start die de lichten uitdoet, de deuren op slot doet en je misschien een weerbericht geeft. Het is eindeloos wat je routine zou kunnen zijn. En dat allemaal aangestuurd door je stem.

 

De besturing met je stem kan ook een probleem zijn. Dus, als een inbreker naar uw voordeur komt en zegt “Hey Google” ontgrendel de voordeur, zou die deur dan ontgrendelen? Het is vooral belangrijk dat apparaten zoals een thermostaat, deurslot, alarmsysteem, enz. alleen kunnen worden bediend met uw stem of de stemmen die u hebt gemachtigd. Een andere manier zou zijn om een secundaire authenticatie in te stellen, zoals een beveiligingscode die de slimme controller moet horen voordat hij wordt geactiveerd. De meeste van deze sloten kunnen stemmen leren en alleen op die stemmen reageren.

 

Sloten met stemactivatie zijn een evoluerende industrie; naarmate ze slimmer worden, zullen ze veiliger worden en in staat zijn nauwer te communiceren met uw slimme controller. U zult ook zien dat (AI) kunstmatige intelligentie een grotere rol gaat spelen in de beveiliging van uw huis.

 

Voor meer informatie over Spraakgestuurde deursloten, bezoek de website van de slotenmaker voor Hengelo!