Wanneer je werkzaam bent in de bouw, een boerenbedrijf runt of bijvoorbeeld hovenier bent zul je veel groot materiaal nodig hebben bij het uitvoeren van je werkzaamheden. Als ondernemer vraagt dit om flinke investeringen. Er is een alternatief. Tegenwoordig worden werkmaterialen en machines zoals shovels en graafmachines ook vaak gehuurd. 

Machines huren
Wanneer je een grote machine koopt dan vraagt dit om een investering. Over het doen van zo’n grote uitgave zul je, bijvoorbeeld als startend ondernemer, wel twee keer nadenken. Ook wanneer de tijden financieel onzeker zijn kan het doen van een grote investering afschrikken. Het huren van dezelfde machine kan in deze en andere gevallen uitkomst bieden. Omdat je huur heel goed kunt budgetteren weet je precies wat je aan kosten mag verwachten. Voor jou als ondernemer betekent dit financiële duidelijkheid. En dat geeft een stuk zekerheid.

Betrouwbaar actueel materiaal
Een ander voordeel van het huren van machines is dat je vaak de beschikking krijgt over het meest moderne materiaal van kwalitatieve merken. Denk bijvoorbeeld aan een A-merk als Volvo Construction Equipment. Met actuele werkmachines van dit merk kies je voor veilig, krachtig en erg betrouwbaar materiaal. Mocht je gedurende de huurperiode toch tegen een vraag of mankement aanlopen, dan bieden verhuurbedrijven vaak een uitstekende technische ondersteuning.

Blijf flexibel
Een derde voordeel is de flexibiliteit die huren jou als ondernemer geeft. Bijvoorbeeld wanneer je werkt in projecten. Per project kan het verschillen welk materiaal je nodig hebt. Wanneer je materialen huurt, dan huur je alleen wat je daadwerkelijk nodig hebt. Zo beschik je dus altijd precies over dat materiaal waar de klus om vraagt. Niet meer en niet minder. Dit betekent dat je nooit werkloze machines hebt staan. Bovendien zijn huurperiodes zelf heel flexibel. Dus of je nu een shovel voor een week of jaar nodig hebt, een passende huuroplossing is er zeker te vinden.

Wanneer huren, wanneer kopen?
Aan graafmachine verhuur en de verhuur van andere machines en materialen zitten de nodige voordelen verbonden. Bij elkaar kunnen deze voordelen je als ondernemer voor een groot deel ontzorgen. Huren geeft financiële duidelijkheid en flexibiliteit. Bovendien stelt huren je in staat over actueel, betrouwbaar materiaal te beschikken. Maar aan huren zit natuurlijk een prijskaartje verbonden. Hoe intensiever je een bepaalde machine gebruikt, hoe aantrekkelijker het zelf kopen van deze machine waarschijnlijk voor je zal worden. Daarom is het altijd verstandig om dit keerpunt in gedachten te houden.