De zoektocht naar een woning verloopt vaak moeizamer dan men vooraf verwacht. Een woning is een belangrijke uitvalsbasis. Het betreft jouw thuis, een plek waar(vandaan) jij jouw leven leidt. Je wilt je hier prettig voelen. Dat je een bepaald wensenlijstje hebt voor een huis is dan ook begrijpelijk. Echter, een instapklare woning voldoet nagenoeg nooit volledig aan dit lijstje. Het zelf bouwen van een woning is in dit geval een uitkomst. Zo kun jij zelf jouw droomhuis creëren. 

Bouw een levensloopbestendige woning

Wanneer je ervoor kiest om zelf een woning te bouwen, komt er een hoop op je af. Het bouwproces begint bij het onder de loep nemen van jouw wensenlijstje. Waar moet jouw woning aan voldoen? En welk woningtype past hierbij? Wil je bijvoorbeeld graag wonen in een levensloopbestendige woning? Dan is een bungalow bouwen echt iets voor jou. Een bungalow is hét woningtype dat populair is onder mensen die iets zoeken voor de lange termijn. Wanneer je zelf een huis gebouwd hebt, wil je daar zo lang mogelijk plezier van kunnen hebben. Een bungalow biedt deze mogelijkheid. Een bungalow is dusdanig vormgegeven dat je er ook op je oude dag nog van kunt genieten. Het betreft dus echt een waardevolle investering voor de lange termijn. 

Wat kost het?  

Bungalows zijn populair onder mensen die op zoek zijn naar een levensloopbestendige woning. Maar dat is niet de enige reden voor de populariteit van dit woningtype. Het zelf bouwen van een bungalow is namelijk ook prijstechnisch zeer aantrekkelijk. Dit komt doordat een bungalow meestal een cataloguswoning is. Dit betekent dat je de basis van de woning in de catalogus kunt uitzoeken. Je kiest dus als het ware een kant-en-klare basisvormgeving voor je huis uit. Dankzij deze standaard constructie is de prijs zeer gunstig. Hierdoor wordt het zelf bouwen van een huis niet alleen heel leuk, maar ook heel betaalbaar!

Welke woningtypen zijn er nog meer?

Een bungalow is een uitkomst als je een betaalbare levensloopbestendige woning zoekt. Voldoet een bungalow niet aan jouw wensenlijstje? Dan zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie vrijstaande villa. Ook voor dit type geldt dat je een basisconstructie kunt uitzoeken in de catalogus. Ben je op zoek naar een uniek woonconcept waar jij met je hele familie onder één dak kunt wonen? Dan biedt een kangoeroewoning uitkomst. Bij dit woningtype kunnen jullie samen onder één dak wonen in gescheiden leefruimtes. Dit concept is vooral populair bij families waarbij er sprake is van een mantelzorgverhouding. Voor welk woningtype kies jij?