Graafmachines of shovels zijn enkele van de meest voorkomende zware bouwmachines. Er is nauwelijks een groot bouwproject waarbij ze niet nodig zijn. Graafmachines worden gebruikt voor van alles ,zoals bij het graven van loopgraven om grote objecten te verwijderen, waardoor ze eigenlijk essentieel zijn voor vrijwel elk bouwproject.

Wat is een graafmachine?

Graafmachines zijn stukjes zware bouwmachines die bestaan ​​uit een giek, dipper, emmer en cabine die op een roterend platform zijn gemonteerd, het huis genaamd. Het huis is gemonteerd op een onderstel met tracks of wielen. Deze machines kunnen soms ook worden aangeduid als stoom- of power-shovels, maar ze zijn eigenlijk een veel geavanceerdere versie van de Steam-shovels die ooit gebruikelijk waren op bouwplaatsen.

Het belangrijkste verschil tussen een graafmachine en een power-shovel is dat graafmachines afhankelijk zijn van hydraulica voor hun beweging, terwijl de vroegere shovels op kabels, lieren en stalen touwen vertrouwden.

Een graafmachine huren kan bij veel meer zaken nodig zijn, dan alleen maar wanneer je moet graven. Hoewel het gebruikelijk is voor dit type apparatuur dat moet worden toegepast voor loopgraven, kunnen ze ook worden gebruikt voor het afvoeren van materialen, het verwijderen van puin, stenen en zelfs bij sneeuwverwijdering.

Wat te zoeken bij een graafmachine

Wanneer je op zoek bent naar een graafmachine, is het bijzonder belangrijk om aandacht te besteden aan hun specificaties. Er zijn tientallen graafmachines beschikbaar op de huurmarkt, maar elk van hen heeft verschillende vermogensvereisten, gewicht en maten. Die drie factoren kunnen de hoeveelheid materiaal bepalen die in één keer kan worden verplaatst, evenals hoe lang het duurt om een ​​bepaalde taak te voltooien.

Mini-graafmachines zijn meestal de goedkoopste optie, maar ze kunnen niet bijna dezelfde hoeveelheid materiaal verplaatsen als grotere graafmachines. Desalniettemin kunnen kleinere graafmachines een ideale keuze zijn voor het kleinere werk, met name in gebieden waar de ruimte erg krap is.

Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de toevoegingen die voor elk apparaat worden aangeboden. Bijvoorbeeld, afhankelijk van het merk en het model van de graafmachine, kan het mogelijk zijn om een ​​uitgebreide giekarm of een arm met meerdere draaipunten te krijgen. Meestal komen deze het meest voor in mini-graafmachines. Het is ook mogelijk om talloze emmerbevestigingen te vinden, waaronder toevoegingen die kunnen helpen bij het verpletteren, tillen en snijden.

Hoeveel kost het om een ​​graafmachine te huren?

De huurkosten van een graafmachine zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie van de bouwplaats, het merk, model en de grootte van de graafmachine en de lengte van de apparatuur wordt gehuurd voor. Over het algemeen kunnen graafmachines zo tussen de  € 65 tot  € 1500 per dag kosten.

Dit brede bereik kan echter worden versmald zodra je weet welk type graafmachine je wil huren. Een shovel huren is daarbij natuurlijk veel goedkoper dan een zware graafmachine. Zoals gezegd ligt het aan de te verrichten werkzaamheden. Dat bepaalt wat je precies nodig hebt.

Voor de meeste grote bouwprojecten is een graafmachinehuur essentieel. Zorg ervoor dat je nadenkt over wat je project nodig heeft en vind de graafmachine die aan die voorwaarden kan voldoen. Bereken vervolgens de kosten van de apparatuur die je nodig hebt in jouw bouwbudget.