Efficiënter werken binnen je bedrijf heeft vele voordelen. Zo houd je meer tijd over en hierdoor hoeven jouw medewerkers of jij minder vervelende routine klusjes te doen. Lees hier hoe je efficiënter kunt werken.

 

Stel duidelijke doelen

De eerste stap naar efficiënter werken is dat de doelen van je bedrijf duidelijk zijn. Deze moeten niet alleen duidelijk zijn voor jezelf, maar ook voor je medewerkers. Door concrete doelen weten je werknemers waar ze aan toe zijn. Een concreet doel is SMART. Dit betekent dat het doel specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden moet zijn. Als je een concreet doel hebt kan je makkelijker beslissingen maken voor je bedrijf. Draagt een activiteit niet bij aan het behalen van je bedrijf? Dan doe je het niet. Ook kan je beter prioriteiten stellen.

 

Automatiseer zoveel mogelijk

Diverse apparaten kan je automatisch laten werken. Zo kan je met een servometer automatisch een mechanisch systeem laten regelen. De servomotor reageert op een signaal bestaand uit pulses en variaties en fases. Vanaf het moment dat de servomotor hjet signaal binnenkrijgt wordt er stroom naar de motor gestuurd. Het voordeel van een servo kopen is dat het ook een groot snelheidsbereik heeft. De servomotor werking heeft ook een groot bereik, namelijk van 180 graden. Ten opzichte van andere soorten motoren hebben servomotoren ook andere voordelen. Zo is het een stuk efficiënter dan stepper motoren, namelijk tussen de 80 en 90%. Het kan gebruikt worden voor verschillende dingen, zoals een auto of in de robotica. Het kiezen voor servomotoren is vooral voordelig als de aandrijving van je industriële aanpassing nauwkeurig of hoog dynamisch moet zijn.

 

Besteed zaken uit

Sommige taken kan je prima uitbesteden aan bijvoorbeeld een ZZP’er. Denk hierbij aan administratieve taken, zoals de boekhouding. Simpele routine klusjes kan je ook uitbesteden, maar denk ook aan complexe taken waar andere mensen in gespecialiseerd zijn. Zo kan het efficiënter zijn als je het bouwen van een website of webshop uitbesteed. Iemand die hier voor heeft geleerd is er namelijk veel sneller klaar mee. Door het uitbesteden van taken houden je werknemers en jij meer tijd over voor de belangrijke taken. Dit hoef je niet altijd te doen. Je kunt er ook voor kiezen om taken alleen uit te besteden tijdens drukke periodes.

 

Breng eerst goed in kaart welke stappen jouw bedrijf kan zetten om efficiënter te werken. Daarna kan je beslissen wat je eerste stap wordt. Zo wordt je stap voor stap een efficiëntere organisatie.