In de tijd dat alles sneller moet gaan en de vraag ook steeds groter wordt naar jouw producten, is het goed om de processen in het magazijn eens te bekijken. Er zijn ongetwijfeld een aantal zaken die al voorspoedig gaan, maar er zullen ook altijd processen zijn die verbeterd of versneld kunnen worden. De productiviteit verhogen in het magazijn is niet alleen interessant omdat je efficiënter werkt, maar het levert uiteindelijk ook meer op. In deze blog bespreken we verschillende processen die je op een eenvoudige manier kunt verbeteren. Misschien is het niet relevant voor jouw onderneming, maar een kleine verandering kan al een groot verschil maken. Lees snel verder.

Een verhoogde productiviteit is essentieel voor de bedrijfsvoering

Als er in jouw magazijn veel gewerkt wordt met orders en het verwerken van orders, dan is het ook goed om de basis van dit proces te bekijken. Stel jezelf de vragen: hoe worden de orders verwerkt? Hoe lang duurt dit gehele proces en wat is de foutmarge? Over het algemeen is het zo dat waar mensen werken, fouten worden gemaakt. Dat is niet erg want fouten zijn menselijk, maar je wilt natuurlijk altijd de foutmarge zo laag als mogelijk houden. Als je werkt met inpaktafels is het goed om deze goed af te stellen op je personeel. Een slechte werkpositie benadeelt de arbeidsproductiviteit. Zorg dat alles in een straal van 60 graden van de inpakker ligt. De juiste hoogte van de werktafel is hierin essentieel. Afhankelijk van de lengte en het type werk zijn er verschillende hoogtes. Zorg er in ieder geval voor dat er niet te lang in een oncomfortabele houding wordt gewerkt.

Optimaliseer de orderpicking

Om orders goed te verwerken is het essentieel om een goed systeem te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het AutoStore systeem. Dit is een vorm van magazijnautomatisering waarbij je heel eenvoudig ruimte en kosten kunt besparen en de effectiviteit kunt verhogen. Het AutoStore bestaat uit verschillende onderdelen. De producten van jouw bedrijf worden allemaal in verschillende bins (kratten) opgeslagen. Zodra er een order wordt doorgevoerd, gaan de robots in het systeem aan de slag. De juiste bin met de juiste spullen wordt dan via het railsysteem naar de orderverwerkers gebracht. Dit gaat allemaal in een tijdsbestek van luttele seconden. Bijkomend voordeel: er kunnen meerdere bestellingen tegelijkertijd verwerkt worden.

Ontdek de mogelijkheden

Ben jij benieuwd of een AutoStore systeem ook een verrijking voor jouw magazijn kan zijn? Kijk dan snel op de website van Element Logic. Zij zijn de grootste AutoStore-distributeur van de wereld in 2020. Daarnaast bieden zij ook nog andere oplossingen om de productiviteit in uw magazijn te optimaliseren.